«

»

okt 23 2015

Ti dødsensfarlige løgne om Israel

lognsandhed
(Ten Deadly Lies About Israel – Ron Dermer, ambassadør fra Israel til USA – 20. oktober 2015)

Sideløbende med, at israelske civile slagtes af palæstinensiske terrorister slagtes sandheden om den israelsk-palæstinensiske konflikt ved hjælp af en kampagne – en flodbølge – af ondskabsfulde løgne. Følgende er 10 af de mest dødsensfarlige myter om de aktuelle attentater:

1. Israel er i gang med at ændre “status quo” på Tempelbjerget
Løgn.  Israel håndhæver strengt ”status quo” på Tempelbjerget. Sidste år var der besøg af  3,5 millioner muslimer, 200.000 kristne, og 12.000 jøder. Det er kun muslimer, som har lov til at bede på stedet, og ikke-muslimer  må kun komme der på specifikke tidspunkter – meget få timer om ugen. Selvom Tempelbjerget er jødedommens helligste sted – der hvor Salomon byggede Templet for godt 3000 år siden – forsvarer Israel status quo helt og fuldstændigt. Det er palæstinenserne, som forsøger at ændre status quo, ved at gøre det umuligt for jøder og kristne at besøge det sted, som er så helligt for samtlige grupper.

2. Israel ønsker at tilintetgøre al-Aqsa moskeen
Løgn.  Siden Jerusalems genforening i 1967 har Israel ihærdigt beskyttet alle religionernes hellige steder – inklusiv, naturligvis, al-Aqsa. I Mellemøsten, hvor militante islamister skamferer og tilintetgører kirker, synagoger, moskeer, og mange forskellige typer verdensarv, er Israel den eneste, som igennem historien har beskyttet alle Jerusalems hellige steder. Palæstinenserne har udbredt en myte om at “al-Aqsa er i fare” siden 1920erne, hvor det palæstinensiske ikon, Stor-Muftien af Jerusalem, Haj Amin al-Husseini,  opfandt myten for at opildne til massakre af jøder, ikke mindst i Hebron 1929. Der er gået næsten 100 år, og moskeen er uskadt – men løgnen lever videre.

3. Årsagen til den aktuelle voldsbølge er nylige store stigninger i byggeri af bosættelser
Løgn. Det årlige byggeri inden for bosættelserne er faldet betydeligt  gennem de sidste 15 år. Under  premiereminister Ehud Barak (2000) blev der bygget 5.000 nye boliger i bosættelserne; under Ariel Sharon (2001-2005) var det årlige gennemsnit 1.881;  under Ehud Olmert (2005-08) 1.774.  Alle tre blev hyldet som fredsorienteret. Og hvad med under premiereminister Benjamin Netanyahu (2009-15)? Genemsnitligt 1.554 årligt. Ikke just en stigning.

4. Israel “henrettede” den unge “uskyldige” palæstinensiske Ahmed Manasra
Løgn.  Manasra er hverken uskyldig eller død. Hans offer var en 13-årig jødisk dreng, som cyklede hjem på sin cykel. Manasra blev behandlet på et israelsk hospital og er udskrevet. Så Mahmoud Abbas ændrede sine udtalelser  til, at den ”uskyldige” Ahmed Manasra blev  ”koldbblodigt skudt ned”.  Den jødiske dreng kæmper fortsat for at overleve – på samme hospital  hvor Manasra blev behandlet.

5. Israel overdriver magtanvendelse i respons til terrorist-attentater
Løgn.  Anvendelse af magt til at bremse et attentat – ikke kun med ildvåben, men også fx med kniv eller økse – er legitimt. Politiet og militæret i Israel er underlagt strenge regler om anvendelse af dødbringende magt, som kun tillades i livstruende situationer. Hvordan mener du, at fx det danske politi, skulle reagere på attentatsmænd og kvinder, som er i gang med at dræbe tilfældige forbipasserende og ordensmagtshavere? Selvfølgelig må dansk politi i sådanne situationer trække deres våben.

6. Den aktuelle voldsbølge er en følge af stagnationen i fredsprocessen.
Løgn.  Faktisk er noget af den allerværste vold i landets historie blevet begået mod Israel præcist når der har været allermest fremskridt i fredsprocesserne. Den palæstinensiske terrorisme har intet at gøre med fremskidt eller stagnation i fredsprocesserne – og alt at gøre med terroristernes intention om at tilintetgøre Israel.

7. Præsident Mahmoud Abba er en moderat stemme
Løgn.  Abbas sagde den 16. September 2015,  at han byder enhver dråbe blod, som spilles i Jerusalem, velkommen. Abbas har ikke kritiseret en eneste af de mange terror-attentater på isralere i løbet af den sidste måned. Abbas og hans Fatah-bevægelse bruger sociale medier,  radio, og TV til at opfordre palæstinenserne til endnu mere vold. Opdateret statistik: Siden primo 2015 er der udført 1703 attentater, heraf 778 siden Rosh Ha Shanah. (http://bit.ly/1S7WvBr 27. oktober)

8. International handling er nødvendig for at håndhæve “status quo” på Tempelbjerget.
Løgn.  Israel håndhæver status quo – også selv om den diskriminerer mod jøder og kristne. Det internationale samfund kan hjælpe fastholdelse af  status quo ved at fortælle sandheden om, at Israel håndhæver det strengt – og ved at stille Abbas til regnskab for hans modbydelige løgnfyldte retorik om Tempelbjerget.

9. Grunden til at konflikten og volden bliver ved og ved er, at palæstinenserne ikke har en stat
Løgn.  Gang på gang har palæstinenserne sagt  nej til en nationalstat hvis tibudet også kræver accept af en nationalstat for det jødiske folk side om side med den palæstinensiske. I 1937 sagde palæstinenserne nej til Peel-kommissionens forslag om to stater for to folk øst for Jordanfloden; i 1947 afviste de et FN delingsforslag om to stater for to folk. I 2000 ved Camp David og igen i 2008 sagde palæstinenserne nej til nye to-statsforslag.  De har afvist fred både før og efter Israels uafhængighedserklæring i 1948, før Israel vandt kontrol over territorierne i 1967, og efter at Israel trak sig fra Gaza i 2005.

Palæstinenserne har hele tiden været mere interesseret i at tilintetgøre den jødiske stat end selv at få egen fuldgyldige stat.  Konfliktens kerne er den vedvarende palæstinensiske nej-sigen til en jødisk nationalstat – og ikke en protest over hvor grænserne skulle være.

10. Den palæstinensiske terrorisme er en konsekvens af palæstinensisk frustration
Løgn.  Terrorisme er en konsekvens af opildnelse til vold, som producerer en kultur af had og vold i generation efter generation. Terroristernes største frustration er,  at de ikke er lykkedes med at tilintetgøre Israel – og de vil fortsætte  med at være frustreret.

Du kan læse artiklen på engelsk her:

http://www.politico.com/magazine/story/2015/10/ten-deadly-lies-about-israel-213272

 

Redaktionel note:  Vi nægter ikke, at palæstinserne er frustreret – selvfølgelig er de det! Pointet er at det kræver opildnelse og manipulation til at få frustration til at blive så stor, at man er villig til at myrde løst.