«

»

okt 02 2015

Angreb på jøder i Israel finder man ikke i danske medier – hvorfor mon?

Af Yvette Espersen, Israel-Info

Fatah tager ansvar for terror
I går aftes, blot én dag efter det palæstinensiske flag blev rejst ved FN-bygningen i New York, blev et israelsk par myrdet foran deres fire børn af palæstinensiske terrorister tilknyttet Abbas’ Fatah. Det var fra en passerende bil, der åbnede ild mod den uskyldige jødiske familie. Hamas lovpriste mordene, og opfordrede aktivister på Vestbredden til at udføre flere terrorangreb. [link]

Præsidenten for det Palæstinensiske Selvstyre, Mahmoud Abbas, talte onsdag ved FN, og truede med at annullere alle tidligere aftaler med Israel, deriblandt Osloaftalen. Implikationerne i talen er dog vage, men én ting er sikker: Israel holder det Palæstinensiske Selvstyre ansvarlig for sådanne morderiske angreb, eftersom de palæstinensiske statsstyrede medier og officielle skolepensa har hjernevasket en hel generation af palæstinensiske arabere til, med vold, at modsætte sig enhver form for jødisk tilstedeværelse.

I timerne op til angrebet, stod Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, foran FNs Generalforsamling og langede hårdt ud efter de konstante opildninger og den uendelige propaganda, som Abbas-regeringen bruger, til at skabe den palæstinensiske gadevold, voldelige palæstinensiske angreb på israelske civile og sikkerhedspersonale med en tilsvarende eskalering i anti-israelsk PA-retorik over de sidste måneder, især i løbet af de seneste uger, og ikke mindst siden de jødiske helligdage begyndte. Stenkast, brandbomber, skarpskyderi mod israelske køretøjer, og ekstrem chikane af jøder er stigende.

De sociale medier flyder over med optagelser og billeder af rystende angreb begået af skrigende palæstinensiske arabere, især kvinder og børn, der råber “Allah Akbar” og spytter på jødiske familier, deriblandt børn, på vej gennem Jerusalems gamle by, for at deltage i højtiderne. Jøder, der bliver jagtet gennem gaderne og væltet omkuld, barnevogne, der bliver sparket på, og skrækslagne børn er blevet dagligdag. Og som det ikke var nok, er der nu også begyndt nye raketangreb fra Gaza for første gang i over et år.

Har vi set noget til alt dette i de danske medier? Nej. Hvorfor? Kan det være fordi, at historier om jøder under angreb ikke er så nyhedsværdigt, som palæstinensiske arabere under angreb?

 

Læs hele nyhedsbrevet fra Israel-Info